Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gakon bouwt bijzonder kunstproject Biotoop 2.0

Tholen - Momenteel bouwt Gakon in Amsterdam een wel heel bijzondere kas. In opdracht van kunstenaar Leonard van Munster realiseert men 'De Biotoop 2.0', een glazen ruimte die als een 'glazen stolp' over een willekeurig stukje natuur geplaatst wordt. 

Maar niet helemaal willekeurig, natuurlijk. Het idee van de kunstenaar is weliswaar niet er bloemen of tomaten in te telen, maar als het ware binnen en buiten op een bijzondere manier met elkaar te verenigen. Van de ene kant is het juist de bedoeling een natuurlijk 'rafelrandje' te behouden - het stukje grond ligt op de grens van natuurreservaat Spaarnwoude, langs de A5 - zodat de natuur er zoveel mogelijk zijn gang kan gaan. Aan de andere kant zal de ruimte fungeren als atelier, experimenteerruimte en expositieplek in één, en is het geheel zelf 'één groot levend canvas'.


Klik hier om de afbeelding te vergroten

Voor Gakon is ‘De Biotoop 2.0’ een interessant project, zo laat Roderick Meinema, marketing & business developer bij de kassenbouwer desgevraagd weten, omdat hier innovatie en duurzaamheid op een bijzondere manier gecombineerd worden. "Zo realiseerden we bijvoorbeeld al eerder de eerste drijvende kas ter wereld. ‘De Biotoop 2.0’ is daarbij extra bijzonder, omdat alle materialen die voor de bouw gebruikt worden volledig recyclebaar zijn. Een bijzonder uitdaging, die Gakon graag aangaat."

De fundering is inmiddels gelegd, nu kan men de hoogte in. Het kasje zelf meet 456 m2. Meer informatie over het project en de kunstenaar leest u hier.

Voor meer informatie:
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl