Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Evanthia

Alle veredelingsactiviteiten ondergebracht op één locatie

Tholen - Evanthia heeft dit jaar een efficiëntieslag gemaakt door alle veredelingsactiviteiten in Nederland op één locatie samen te brengen. In de kas in 's-Gravenzande vond voorheen ook een deel zaadproductie plaats, maar dat is nu in zijn geheel uitbesteed aan derden in het buitenland. De huurkas in 's Gravezande, waar ook een deel van de veredelingsactiviteiten plaatsvond, is afgestoten.


Peter van Noort, manager genetics De nieuwe locatie is sinds januari in gebruik. Er zijn verschillende afdelingen gemaakt, zodat de verschillende gewasgroepen bediend kunnen worden van een zo optimaal mogelijk groeiklimaat. "Voorheen vond hier enkel de teelt van de tropische planten plaats", vertelt Peter van Noort, manager genetics, "maar dankzij de compartimentering is dat nu dus het gehele assortiment."


Veredelaar Dorien inspecteert de leeuwenbekken variëteiten.

In de kas, die Evanthia sinds 2015 in gebruik heeft, zijn hiertoe recentelijk de nodige investeringen gedaan. Zo is het oude gronddoek verwijderd, zijn in delen van de kas nieuwe schermen (schaduw-, energie- en verduisteringsdoek) en nieuwe armaturen geïnstalleerd, en is een hoekje van de kas van een nieuwe betonvloer voorzien, opdat men er een kantoortje kwijt kon.


Voor meer informatie:
Evanthia
Vlotlaan 560
2681 TX Monster
T: 0174 715103
E: sales@evanthia.nl
www.evanthia.nl