Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandkamp maakt entree op hortensiamarkt

Tholen - Onlangs heeft Brandkamp de buurman, een veredelaar en vermeerderaar van hortensia’s, overgenomen. Het betreft een bedrijf van grofweg 2 hectare met 4.000 meter glas en, belangrijker, een eigen en onderscheidend assortiment hortensia’s. “Het gaat ons om de moerplant en om de soorten. Martin Wilkes heeft een sterk assortiment opgebouwd met een geheel eigen genetica en enkele nummers die het erg goed doen in de markt”, aldus directeur Hubert Brandkamp.

Christiane Apll en Hubert Brandkamp

Brandkamp is sinds jaar en dag een bekende naam in de veredeling chrysanten en perkplanten, waarvoor het in Kenia en Oeganda vermeerderingslocaties heeft. Met de overname van Wilkes Jungpflanzen Kulturen, de tuin van kweker Martien Wilkes, breidt men het portfolio nu ook uit met hortensia’s.

Enkele nieuwe variëteiten

In Anholt heeft Brandkamp 60 mensen in dienst. Ook vindt hier de veredeling plaats en beschikt men over een uitgebreid lab. In combinatie met de variëteiten van Wilkes – zoals gezegd niet onbekend in de markt, m.n. Red Angel is in het wereldje een gevestigde naam – gelooft Brandkamp op korte termijn grote stappen in de hortensiamarkt te kunnen zetten.

De moederplanten in de kas

De vermeerdering van de hortensiaplanten zal geheel in Duitsland blijven, omdat de planten gedurende een deel van het proces juist gebaat zijn bij wat kou. De kwekerij van Wilkes zit letterlijk tegenover de faciliteiten van Brandkamp in Anholt, net over de grens bij Arnhem en Nijmegen.

Het team van Brandkamp op de IPM Essen

Op de IPM Essen wist Hubert te vertellen dat men reeds 75 procent van de stekken voor het komend seizoen verkocht heeft. Het seizoen is inmiddels van start gegaan en de eerste plantjes staan reeds bij de klant.


Voor meer informatie:
Brandkamp
info@brandkamp.de
www.brandkamp.de