Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadium tulp is weer vroeger dan vorig jaar

Delphy Bloembollen heeft aan de hand van de bodemtemperaturen van afgelopen voorjaar en het rooitijdstip weer een gemiddelde stadiumdatum bepaald voor de Hollands geteelde tulpen. De temperatuursom van dit jaar staat op plaats 5 van de warmste jaren van de afgelopen 46 jaar sinds Delphy de metingen bijhoudt. Men verwacht dat de tulpen ongeveer 10 dagen vroeger in stadium G zijn dan het langjarig gemiddelde. Op basis van deze voorspelling is het stadium G ongeveer 5 dagen vroeger dan afgelopen jaar (2017). Afgelopen jaar was ook al een vroeg jaar.

Om de bollen tijdig te kunnen prepareren, is stadiumonderzoek nodig. Laat op tijd het stadium bepalen zodat u weet hoe vlot de partij is en hoe groot de verschillen binnen de partij zijn.

Hoewel het stadium bij hyacint minder wordt beïnvloed door de bodemtemperaturen, is het ook in dit gewas aan te raden stadiumonderzoek uit te voeren. Dit voorkomt in de broeierij het optreden van groene (stro)nagels.

Delphy onderzoekt voor u het stadium van zowel tulpen als hyacinten. Om een goed beeld van het stadium te krijgen, moeten minimaal vijf bollen per monster worden aangeleverd. Aanleveren van monsters kan bij Delphy aan de Weeresteinstraat 10 in Hillegom.

Voor tulp geldt: stadiumonderzoek vanaf derde week juli voor de vroege partijen en Franse bollen. Voor Nederlandse hyacint geldt: stadiumonderzoek vanaf eind juli/begin augustus, afhankelijk van de rooidatum. Voor hyacintenbollen geteeld in Frankrijk geldt: stadiumonderzoek vanaf de laatste week juli.

Voor meer informatie:
Delphy
info@delphy.nl
www.delphy.nl
Publicatiedatum: