Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemenexport leverde Kenia $420 miljoen op in vier maanden

De Keniaanse bloemen hebben over de eerste vier maanden van dit jaar $420 miljoen (42,5 miljard KES) opgebracht. Marktgegevens van het Kenya National Bureau of Standards laten een stijging zien van 40,41% (!) van de omzet t.o.v. dezelfde periode vorig jaar toen de export bleef steken op $300 miljoen (30,3 miljard KES). 

De totale waarde van bloemen die gedurende de eerste vier maanden werden geƫxporteerd vertegenwoordigde meer dan de helft van de uiteindelijke totale exportwaarde in 2017.

De tuinbouwsector heeft de afgelopen jaren de prestaties steeds weten te verbeteren dankzij een goede naleving van de normen van de exportmarkten door exporteurs die voornamelijk naar de Europese Unie exporteren. Naleving van de internationale marktstandaarden is in 2017 ook aangemoedigd door de Keniaanse tuinbouwraad (Kenya Horticulture Council), waarbij is gewezen op de bestaande bedreigingen op gebied van documentatie, tarifaire en niet-tarifaire belemmeringen.

Publicatiedatum: