Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerlingen obs Esselyckerwoude leren over ‘dode hoek’ bij vrachtwagens

Leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van obs de Esselyckerwoude hebben woensdag 27 maart les gekregen over de dode hoek bij vrachtwagens. De les werd gegeven door het Kwakelse bedrijf Van Zaal Transport, die regelmatig met hun vrachtwagens door Woubrugge rijden.


 
De les begon met een theoriegedeelte in de klas, waarbij door medewerkers van het transportbedrijf werd uitgelegd wat de dode hoek is. Daarna gingen de leerlingen in groepjes naar buiten. Daar mochten de leerlingen om de beurt in de vrachtwagen zitten, terwijl de anderen uit het groepje met pionnen bepaalden waar je wel en niet zichtbaar bent voor de chauffeur.
 
Van Zaal Transport bezoekt ieder jaar basisscholen om uitleg te geven over dit onderwerp. Zij vinden het belangrijk om leerlingen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. De dode hoek bevindt zich op meerdere plaatsen rondom de vrachtwagen en zijn de plekken waar je niet zichtbaar bent voor de chauffeur.

Voor meer informatie:
Van Zaal Transport
Poelweg 12
1424 PB De Kwakel
Telefoon: 0297 513 080
Fax: 0297 513 090
info@vzt.nl
www.vzt.nl
Publicatiedatum: