Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geertje Stienstra wint voorronde NK Bloemsierkunst in Waterdrinker Green Trade Center

Wie deze dagen het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) bezoekt, wordt verwelkomd door een pracht aan bloemen. Met als topstuk het grote en winnende bloemstuk van Geertje Stienstra. Zij is de winnares van de eerste voorronde van het NK Bloemsierkunst 2018 gisteren in het GTC. Haar bloemen- en plantenwerkstukken en die van de overige kandidaten zijn vanaf vandaag tot dinsdag 3 juli in het Expohouse bij de entree te bewonderen. De bruidsboeketjes zijn slechts kort te zien nabij het Green Café.



Veelheid aan bloemen en planten
In totaal werden meer dan 2.500 bloemen en 250 planten gebruikt door de twaalf kandidaten. De meeste bloemen werden verwerkt in opdracht 1, waarvoor de twaalf kandidaten ‘hun eigen ik’ moesten uitbeelden. Nog twee verrassingsopdrachten stonden daarna op het programma: een bruidsboeket en twee plantenarrangementen, die met elkaar verbonden moesten zijn. Nieuw dit jaar zijn de pitches: de persoonlijke toelichting die de kandidaten konden geven op hun werkstuk.



Geertje Stienstra: winnares eerste regionale voorronde
De winnares van de eerste regionale voorronde NK Bloemsierkunst 2018 is Geertje Stienstra uit Heerenveen. Aswin Wibowo uit Den Haag wordt tweede en Franka Roenhorst uit Groningen derde. Donderdag volgen nog drie winnaars van de tweede regionale voorronde. Samen met de zes winnaars van de hoogste overall score strijden in totaal twaalf kandidaten tegen elkaar in de finale op 5 en 6 september in De Basiliek in Veenendaal. De winnaar van de finale vertegenwoordigt Nederland op het EK 2020 in Polen. Het NK Bloemsierkunst wordt georganiseerd door bloemistenbrancheorganisatie VBW.

bron: Waterdrinker
Publicatiedatum: