Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niels Laan, CNB

Opbrengst tulp valt tegen

"Met dank aan de extreme weersomstandigheden is men op de meeste plaatsen ongeveer 1 tot 2 weken eerder begonnen met rooien. Waar het tot vlak voor de bloei laat leek te worden, heeft de warmte ervoor gezorgd dat we een paar groeiweken minder hebben en een vroege oogst. De opbrengst van de meeste vroege soorten, voornamelijk in het oude assortiment, valt erg tegen."

Dat zegt Niels Laan, vertegenwoordiger tulp bij het CNB. "We zien mooie bollen in de kisten maar door de vorst missen we een behoorlijk percentage. Daarnaast zijn de bollen niet goed gegroeid en worden er nauwelijks z14op bollen gerooid."

Positief is dat de rooiomstandigheden nu weer wel goed zijn. "Er wordt weinig grond mee gerooid en met de huidige temperaturen gaat het terug drogen erg voorspoedig. Hopelijk zullen de late soorten betere opbrengsten met zich meebrengen."

bron: CNB
Publicatiedatum: