Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18th World Rose Convention: juni 28 - juli 4

Wereld van de roos komt samen in Kopenhagen

Volgende week, van 28 juni t/m 4 juli, komt de wereld van de rozen samen op de 18de World Rose Convention. Deze conferentie wordt georganiseerd door de World Federation of Rose Societies en vindt voor het eerst plaats in Scandinavië. In Kopenhagen, Denemarken welteverstaan, alwaar de Danish Rose Society als gastheer zal optreden. Het thema is "a Fairy Tale of Roses" en naar verwachtingen zullen zo'n 600 rozenveredelaars en anderen akte de présence geven.



De World Federation of Roses is een federatie bestaande uit de nationale Rose Societies uit 40 verschillende landen. Doel van de vergadering is netwerken en het delen van kennis. Daarom kan men ook lezingen verwachten over verleden, heden en toekomst in de professionele roosveredeling, maar ook een themalezing over Noorse rozen. Ook worden verschillende meetings en bezichtigingen aan parken en tuinen in Kopenhagen georganiseerd. En worden een aantal nieuwe roosvariëteiten gedoopt, zoals bijvoorbeeld op de opening in Copenhagen City hall op 29 juni een variëteit van Pernille Olesen.
 

De goudkleurige 50ste jubileum roos

Op 30 juni wordt de 50ste verjaardag van de WFRS geleverd. Een speciale variëteit veredelt door de Deense rozenveredelaar Roses Forever zal worden gepresenteerd, waarvan een deel van de royalties gedoneerd zullen aan de WFRS. Weer een ander hoogtepunt zal de doop van een roos van Poulsen Roses zijn, die wordt opgedragen aan de 25ste verjaardag van de Deense Rose Society.
 


Voor meer informatie en het complete programma klikt u hier.

Voor meer informatie:
World Rose Convention
www.wrc2018.dk
Publicatiedatum: