Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Op afstand sleutelen aan branders"

Tholen - Het produceren van gasbranders voor de tuinbouw is een mooi vak, maar ook niet altijd eenvoudig. Branders hebben immers onderhoud nodig en telers weten niet altijd precies hoe of wat. De afstelling van de verbrandingswaarden zijn van wezenlijk belang voor het rendement van de installatie en de kwaliteit van de CO2 die voor de bemesting wordt gebruikt.



Geen probleem als je product binnen de regio blijft, maar met de wereldwijde vraag naar kwalitatieve branders zeker wel lastig. Hoe check je immers hoe je brander in Italiƫ ervoor staat of Amerika of misschien zelfs Rusland?


Geert-Willem van Weert, Jan in 't Veen en Vincent Spanjersberg of Vitotherm tijdens de GreenTech 2018.

Sleutelen op afstand
Bij Vitotherm willen ze daarom op afstand mee kunnen kijken om de teler advies te geven. "In de nieuwe brander management systemen zit software die ontwikkeld is zodat we niet alleen op afstand mee kunnen kijken in de brander, maar ook correcties kunnen uitvoeren", laat Geert-Willem van Weert zien.



Hij laat zien hoe hij de taal op een display verandert naar Chinees. "Handig voor de teler in China. We hebben dezelfde informatie en kunnen het allebei lezen."
 


Mocht er echt wat aan de hand zijn en moet er gesleuteld worden, dan is het een kwestie van schroeven losdraaien van de Vitotherm brander. Alle onderdelen kunnen eenvoudig uit de brander gehaald worden. "Het komt niet vaak voor, maar soms is er onderhoud nodig of gaat er iets stuk. Door het eenvoudig te maken, kunnen we ook op afstand helpen", besluit Geert-Willem.

 

Low-NOx
"We produceren Low-NOx branders en de populariteit daarvan neemt wereldwijd toe. Het is de kunst om zo efficiƫnt mogelijk te verbranden. Zoveel mogelijk CO2 en zo min mogelijk stikstofdioxide (NOx), zodat de gewassen optimaal kunnen groeien."
 

Voor meer informatie:
Vitotherm
Overgauwseweg 8
2641 NE Pijnacker
+31 (0)15 369 47 57
info@vitotherm.nl
www.vitotherm.nl