Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe nummer 1 bij Lily League is Zambesi

Het ras Zambesi is door bezoekers van de Dutch Lily Days en andere belangstellenden voor het eerst verkozen tot 'meest gewaardeerde lelie ter wereld'. Het aantal uitgebrachte stemmen en betrokkenheid bewijst het succes van de formule van de Lily League, de 'lelieparade' van de mooiste en meest gewaardeerde lelierassen van dit moment. Extra feestelijk was de uitslag van de Lily League voor Amy Lee van Formosa Horticulture in Taiwan. De lelie top-10 van Lee sloot het meest aan op de finale uitslag en daardoor wint zij een gratis vliegticket naar de Dutch Lily Days 2019 of een reischeque van 1.000 euro.



De verkiezing van de mooiste 50 lelierassen vond plaats in het kader van de Dutch Lily Days. Dat event werd dit jaar voor de zevende keer gehouden. Op veertien locaties in Nederland hadden veredelaars en exporteurs hun deuren opengezet. Van 5 tot en met 8 juni konden bezoekers kennismaken met de rassen van nu en van de toekomst. Ook werd hen gevraagd om hĂșn lelie-voorkeuren op te geven in een top 10. Deelnemers konden tot en met 13 juni volledig vrij hun top 10 noemen. De Lily League, een initiatief van Onings Holland, heeft veel reacties losgemaakt.

Kleurrijke poster met 50 rassen

Zowel in de kassen als online op www.lilyleague.com kon worden gestemd. Na het verwerken van alle inzendingen bleek de top-3 te worden gevormd door Zambesi, Tabledance en Touchstone.

Van de lelie-top vijftig van de Dutch Lily Days 2018 wordt een kleurrijke poster gemaakt. De poster is verkrijgbaar bij Onings Holland en wordt op verzoek toegezonden.

Meer informatie is te vinden op de website www.lilyleague.com

Publicatiedatum: