Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands-Oekraïense samenwerking sierteelt in kaart

"De samenwerking tussen Oekraïne en Nederland in de bloemensector is al heel sterk: geen enkele andere sector heeft onderling zulke nauwe banden als de bloementeelt." Dat zei ambassadeur Ed Hoeks bij de opening van het Camellia Park in Oekraïne een maand geleden.

Interesse van Nederlandse bedrijven
De bloemenbusiness in Oekraïne schommelt sterk mee met de economische situatie van het moment. Momenteel zit de wind in de rug en het groeiend aantal handelsverzoeken van Nederlandse siertelers aan de lanbouwraad in Kiev wijst ook op de groeiende belangstelling van de Nederlandse handel in Oekraïne.

PSD onderzoek naar Oekraïense sierteeltsector
Om hierop in te spelen startte de Nederlandse ambassade het PSD-project "Onderzoek naar de Oekraïense sierteeltsector". In dit onderzoek worden zowel de marktsituatie als de belangrijkste spelers uit de sector gepresenteerd.

Het rapport wordt tegen het einde van het jaar verwacht. Het zal gebaseerd zijn op interviews met Oekraïense en Nederlandse bedrijven die worden samengevat en verwerkt door Kleffmann Group. De bedrijven die deelnemen aan het onderzoek door hun sectorinformatie en kennis te delen, zullen het rapport als eerste ontvangen.

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan het project, neem dan contact op met het kantoor van de landbouwconsulent in Kiev op KIE-LNV@minbuza.nl of met de directe vertgenwoordiger van Kleffmann Group Kateryna.Melashchenko@kleffmann.com

Camellia Park opening
Het Camellia Park is een particulier initiatief van de Camellia Corporation - een van de grootste bloemenimporteurs en -telers in Oekraïne. Het bedrijf werkt al bijna vijfentwintig jaar samen met Nederland en dit jaar opende het een park waar het hele assortiment aan bloemen en planten te zien is en wat nu al een populaire fotolocatie aan het worden is voor Oekraïners.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: