Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Multiflora

Saoedische importeur groeit naar 1,2 miljoen stelen

De Saoedische bloemenimporteur Multiflora haalt de bloemen vooral uit Ethiopië. Het is tenslotte maar een twee en een half uur durende vlucht tussen de twee landen. Vorige maand bereikte het distributiebedrijf met 1,2 miljoen stelen een mijlpaal, een prestatie waar men erg trots op is.


"Het is niet alleen de korte afstand die voordelig is. Ook hanteren alle kwekers in Ethiopië CIF-prijzen (Cost, Insurance, Freight)", legt Ajnaz Abdulnazir uit. Dat betekent dat de kosten van verzekering en vracht worden gedragen door de verkoper.

"Ter vergelijk: Keniaanse kwekers hebben meestal te maken met FOB-prijzen (Free On Board'). Als we vanuit Kenia zouden importeren, zouden we daar naast vrachtkosten ook een vrachtagent nodig hebben. Dat heeft invloed op de prijs per steel. Daarom verkiezen we Ethiopië boven Kenia."



Multiflora distribueert bloemen in de grote steden van Saoedi-Arabië naar achtentwintig verkoopadressen. Rozen zijn het belangrijkste product. "De Upper Class en Athena zijn de meest populaire variëteiten, vooral op Moederdag, Lerarendag en andere feestdagen. De meeste klanten bestellen uniforme bossen van tien stelen."
 


Voor de toekomst is het bedrijf op zoek naar nieuwe variëteiten. Op deze manier hoopt het bedrijf nog beter in te spelen op de vraag van de klant."


Voor meer informatie:
Multi Flora
00966 538651784
Publicatiedatum: