Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100 procent plasticvrije planten in Britse supermarkt

De van papierpulp gemaakte potten en trays van Modiform liggen nu voor het eerst in de Britse supermarkt Tesco. Door de plastic potten te vervangen door EcoExpert-potten (14 cm) en -trays, kan de Britse supermarkt de planten 100 procent plastic vrij aanbieden. Het plastic POS is vervangen door karton en zelfs de plastic kabelbinders hebben plaatsgemaakt voor biologisch afbreekbare jute touw.



Tesco heeft berekend dat er met deze proef (48000 potten en 8000 trays) maar liefst 1 ton plastic afval is bespaard. Shaun Herdsman, EcoExpert Division Leader: “We hebben er alle vertrouwen in dat Tesco dit idee zal herhalen en EcoExpert in de nabije toekomst op grotere schaal zal inzetten.”

Transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouw te produceren die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dat was de reden waarom Modiform een nieuwe productserie ontwikkelde met de naam ‘EcoExpert’. Deze serie is gemaakt van 100% gerecycled papier in plaats van plastic. De producten kunnen makkelijk gerecycled worden via het standaard papierafvalsysteem van huishoudens of retailers. Het wordt niet alleen gerecycled en gecomposteerd, maar mocht het in een natuurlijke omgeving terechtkomen, dan breekt het binnen één jaar af.



Modiforms EcoExpert serie bestaat op dit moment uit 2 potten en vijf verschillende transporttrays. In de toekomst hoopt Modiform de serie uit te breiden naar ongeveer 20 producten, inclusief enkele op maat gemaakte ontwerpen die samen met kwekers en retailers worden ontwikkeld.

Op de Greentech kunt u meer over EcoExpert te weten komen op Modiforms stand (11.204).


Voor meer informatie
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
T. +31 (0) 33 434 31 66
E. sales@modiform.nl
www.modiform.nl
Publicatiedatum: