Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OM eist 31,3 miljoen van 'brein' tuindersfraude

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 31,3 miljoen euro van de hoofdverdachte in een grote, slepende strafzaak wegens fraude door een groep Brabantse en Limburgse tuinders. Dat meldt de Telegraaf.

Het gaat om een zaak waarin zestien Brabantse en Limburgse tuinbouwbedrijven tussen 2006 en 2010 belasting ontdoken. Met de schijnconstructie werd de winst en de (arbeids)kosten van personeel gedrukt en daardoor betaalden de tuinbouwbedrijven ook minder belasting.

Het OM vermoedde vorig jaar al dat een 69-jarige directeur van een bemiddelingsbedrijf in groente en fruit het brein achter de constructie was. Het bedrag dat het OM van deze Theo van K. eist, is volgens de officier van justitie de criminele winst die hij heeft behaald en staat in de vordering die tegen hem is ingediend. De strafzaak tegen de ondernemer, die in Polen woont, begint volgende week.

Negentien betrokken tuinders accepteerden vorig jaar een door het OM aangeboden transactie. Dat betekent dat er geen vervolging meer plaatsvindt als ze een boete of werkstraf voltooien. Ook moeten de bedrijven ruim 25 miljoen euro terugbetalen - 25.164.664 euro om precies te zijn. Dat is wat ze met de constructie verdienden. Het OM ziet dit als een passende afdoening.

Publicatiedatum: