Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Groot, Groot&Groot

Eén grote bom pioenen

Tholen - Het pioenenseizoen, dat traditioneel al sterk gekenmerkt wordt door een piek, is dit jaar nog feller dan normaal. Door de warmte schieten de bloemen omhoog en moet met man en macht gewerkt worden de stelen op tijd te snijden. Bovendien valt het verschil tunnel - vollegrond (met de eerste normaal gesproken enkele weken eerder dan de laatste) goeddeels weg. En om het verhaal compleet te maken: dit jaar waren de stelen uit aanvoerlanden Italië en Frankrijk, die traditioneel enkele weken eerder komen, door koude aan de late kant.



Koen Groot van Groot&Groot uit Andijk kan het weten. De teler voert een breed assortiment pioenen, die het zelf nationaal en internationaal op de markt zet. Met 7 à 8 ha plantproductie en 10 á 11 ha bloemproductie op locaties in Noord-Holland, Frankrijk en Italië merkt hij het samenvallen van omstandigheden maar al te goed. "Bijna alles is gesneden en ook zag je op de klokken vorig week enorme aantallen. Vanzelfsprekend had dat ook gevolgen voor de prijs."



De golf kan een klein beetje gespreid worden door bloemen in de koeling te zetten. "Afhankelijk van het soort slaan we ze tot maximaal 4 weken op. Langer wordt ook wel gedaan, maar dan gaat de kwaliteit echt te sterk achteruit. Wij zijn al 20 jaar in de pioenen actief en, ook omdat de markt sinds die tijd vrijwel onafgebroken is blijven groeien, hebben we een naam hoog te houden."



Dutch Lily Days
Groot & Groot heeft sinds jaar en dag een goed samenwerkingsverband met De Jong Lelies (zo weet men elkaar te vinden op het gebied van personeel, huur van locaties en meer). Op promotioneel vlak vindt men elkaar nu ook op de Dutch Lily Days, volgende week van 5 t/m 8 juni. De Jong heeft dan open huis en met een stand zal Groot&Groot er het eigen assortiment tonen. "Allebei zien we hier een mooie promotionele kans. Wij kunnen het assortiment tonen aan een breed internationaal publiek, voor hun klanten is het een mooie aanvulling op het eigen lelie assortiment."



Bezoek Groot&Groot en De Jong Lelies tijdens de Dutch Lily Days op het bedrijf van De Jong, Kerkepad 28, Andijk.

Voor meer informatie:
Groot & Groot BV
Koen Groot
Elsenburg 29
1619PZ Andijk
T:+31 623 468 141
E: koen@grootgroot.nl
www.grootgroot.nl