Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw standaardwerk over ziekten en plagen bij bloembollen beschikbaar

Op donderdag 24 mei 2018 heeft Piet Boonekamp, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV), het eerste exemplaar van het boek Ziekten en plagen bij bloembollen in ontvangst genomen. Het boek werd uitgereikt door André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie, tijdens de voorjaarsvergadering van de KNPV in Wageningen. Het boek is een nieuw standaardwerk voor de bloembollensector en geeft voor alle belangrijke bolgewassen aan welke ziekten, plagen en afwijkingen erin voorkomen, wat de onderliggende oorzaak is en wat eraan gedaan kan worden.



Hoogendijk: “We zijn bijzonder trots op dit boek. De sector heeft hiermee voor zichzelf echt een monument neergezet. Niet alleen door de omvang van het boek, maar met name door meer dan 100 jaar aan kennis die erin is samengekomen.” Het boek weegt 1,9 kilo en bestaat uit ruim 600 pagina’s met in totaal meer dan 500 foto’s. Het boek is een geheel herziene uitgave van de twee delen Ziekten en afwijkingen in bolgewassen, waarvan de laatste uitgave stamt uit het jaar 2000. Voor dit nieuwe boek zijn de twee delen samengevoegd tot één uitgave voor alle bolgewassen. Meer dan 50 nieuwe ziekten en plagen zijn toegevoegd en bestaande informatie is aangevuld en herschreven door de betrokken gewasonderzoekers van Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw & Bloembollen.

Ziekten en plagen bij bloembollen is bedoeld voor ondernemers, werknemers, adviseurs en toeleveranciers in de bloembollensector, voor docenten en studenten in het groen onderwijs en voor andere geïnteresseerden. Het boek is een gebonden hardcover uitgave en is verkrijgbaar voor € 99,- (inclusief verzendkosten) via de webshop van het Ontwikkelcentrum. Het boek is ook tijdens kantooruren te koop op het kantoor van de KAVB in Hillegom. De publicatie van het boek is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland Arbeidsmarkt.

Stichting Bollenacademie
Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies met als doelen om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden, om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen.


Publicatiedatum: