Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Rosman, WDD

Zo maken Big Data en IoT het Bloemencorso veiliger

Tholen - Misschien dat u het niet gemerkt heeft, maar dankzij slim gebruik van big data en Iot technologie is het grootste promotie evenement uit de sierteelt, het Bloemencorso van de Bollenstreek, in een aantal opzichten vlotter en veiliger verlopen dan voorgaande edities.

Dat vertelt Peter Rosman van WDD, een bedrijf dat gespecialiseerd is in data-inzameling en -verwerking voor bedrijven en evenementen in met name de sierteelt. Door hier slim mee om te springen kan een efficiƫntere bedrijfsvoering gerealiseerd worden of kan de veiligheid op een evenement beter gegarandeerd worden.



Een punt waarop WDD en het Bloemencorso met zijn miljoen bezoekers, 1200 vrijwilligers en 70 deelnemers elkaar vonden, was die van het verkeer. Wanneer grote groepen mensen bijeen komen, kan dat leiden tot verkeersinfarcten, volle parkeerplaatsen, (over)verhitte toeschouwers of bewonersoverlast. Met speciaal hiervoor gemaakte scanners werd dit jaar de drukte op verschillende punten gemeten, waarop de organisatie realtime kon sturen, bewegwijzering kon aanpassen en vrijwilligers kon aansturen.

Ook werd in samenwerking met het bloemencorso een app ontwikkeld, BCB Onderweg, waarmee deelnemers in direct contact stonden met een meldkamer. Daarnaast konden ook bezoekers deze app downloaden, die dan weer precies konden zien waar het corso zelf zich op dat moment bevond.

'Digitaal schooien'

Een derde handige toepassing was het mogelijk maken van het contactloos fooien of, zoals ze zelf gekscherend zeggen, 'digitaal schooien'. Hiertoe kwamen vrijwilligers langs men een soort pinkasje, waarmee contactloos vooraf ingestelde bedragen van een, drie of vijf euro kon worden gedoneerd.

Voor meer informatie bezoekt u de website of kan men contact opnemen met Peter Rosman, 0683220346 of via de mail.
Publicatiedatum: