Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in beeld: 's wereld grootste in lathyrus

Lathyrus is de grootste lathyruskweker wereldwijd. Het klimmende bloemetje heeft een romantische uitstraling en verspreidt een heerlijke geur, wat hem ideaal maakt voor in het bruidsboeket. Eigenaar Rob Hoogeveen: “Voor de meeste trouwboeketten is dit een gewild bloemetje. Ook voor events en arrangeurs kan het goed werken. De witte en roze variant worden ook veel toegepast in rouwwerk."



Jaarrond assortiment Lathyrus
Jarek Ewiak, bedrijfsleider: “Er zijn veel verschillende kleuren en tinten. Door onze teeltwijze is het grootste deel jaarrond beschikbaar.” Normaal gesproken is Lathyrus alleen te verkrijgen tussen maart en juli, maar de kweker wil zijn klanten meer bieden. Rob: "We hebben inmiddels ruime ervaring in de werkwijze en kunnen tot 90% biologisch telen." Piet Ravensbergen, inkoper bij de exporteur: “Deze kweker denkt mee over verbeteringen in het voordeel van de klant. Dat is echt fijn samenwerken, we vullen elkaar goed aan.“



Passie in de bloem
Jarek: “Je merkt dat de kracht van dit bloemetje in de combinatie zit: een mooie uitstraling en een lekkere geur. Veel lathyruskwekers doen dit ‘erbij in de zomer’. Wij zijn jaarrond met dit product bezig, vanaf het zaadje tot de verpakking en transport, omdat we erin geloven. Die passie en intensiteit merk je terug in elk bloemetje.” Hij laat een aantal verschillende kleuren zien. “De klimmende bloem zorgt voor mooie en gevarieerde takjes. Het is geen massaproduct. Dat maakt het elke dag een feestje om mee te werken."



Flexibele aantallen
Bij de bak met piepjonge stekjes bespreken de drie de aanpassing in aantallen. Jarek: “We bieden zowel de bekers met 50 takken als de doosjes met 30 takken. We willen graag meedenken en vinden die transparantie bij FleuraMetz. Zijn er andere wensen op gebied van kleur of soort? Samen komen we tot het optimale aanbod, dat aansluit bij de vraag van klanten wereldwijd.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: