Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De bloemen zijn van heel goede kwaliteit"

Bio-hyacinten in kunstwerk 'Wedding Chapel'

Tholen - Vorige week werden de Bloemendagen in het Noord-Hollandse Limmen gehouden (5 tot en met 11 mei). Hier werden prachtige mozaïeken, die gemaakt zijn met bloemen, getoond. Dit jaar is er ook een mozaïek gemaakt waarin de bloemen van de biologische hyacinten van V.O.F. de Driehoek in Akersloot verwerkt zijn. "Otto Bruschke heeft de bloemen verwerkt in zijn kunstwerk 'Wedding Chapel'. Het kunstwerk stelt de kapel voor waar Prins Harry en zijn Meghan Markle zaterdag 19 mei gaan trouwen", vertelt Sjors Veldt van biologisch sierteeltbedrijf V.O.F. de Driehoek. De 'Wedding Chapel' won overigens de tweede prijs in de categorie 'Mozaïek/Prikstuk/Werkstuk groter dan 4 m2'.


Het betreffende kunstwerk.

De mozaïekbouwer geeft desgevraagd aan erg tevreden te zijn over de kwaliteit van de biologische bloemen. "Er zitten 15.000 bloemetjes in één vierkante meter en ik heb zo'n 40 vierkante meter gaas gebruikt. Alle blauwe en rode bloemen in het kunstwerk zijn biologisch. De bio-hyacinten zijn van heel goede kwaliteit en Sjors dacht goed mee. Ik ben er ook van overtuigd dat het voor de kunstenaars ook gezonder is om met bio-bloemen te werken", aldus Otto.



V.O.F. de Driehoek is sinds 1996 Skal-gecertificeerd en daar kwam in 2010 het BioSuisse-certificaat bij voor de Zwitserse markt. Sjors geeft aan dat er een stijgende lijn zit in de vraag naar biologische bloembollen. "Wel is de markt niet heel groot, maar het groeit langzaamaan. Het is belangrijk om lang van tevoren goede afspraken met elkaar te maken en dat lukt tegenwoordig in de bloembollen redelijk."

Voor meer informatie:
Sjors Veldt
V.O.F. de Driehoek
Sluisweg 2
1921 AL Akersloot
06 51751144
info@dedriehoekakersloot.nl
www.dedriehoekakersloot.nl