Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MS beantwoordt kwekersvragen

VS: bacterie Xanthomonas in begonia te lijf

Michigan State University Diagnostic Services ontving recent diverse monsters van begonia's met Xanthomonas axonopodis. Veel kwekerijen stellen vragen over de bacterie, hoe het zich in het gewas verspreidt, hoe ze verliezen kunnen minimaliseren en wat ze moeten doen als ze aangetaste planten tegenkomen. Deze vragen worden in deze driedelige serie beantwoord: 

In Deel 1 wordt beschreven wat Xanthomonas is, hoe het planten infecteert, wat het mogelijke effect is op gewassen en hoe de diagnose wordt gesteld.

In Deel 2 worden kweekmethoden besproken om de ziektedruk te verminderen, inclusief chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het zich ontdoen van aangetaste en mogelijk aangetaste planten vraagt helaas om moeilijke beslissingen van de kwekers of eigenaars.

In Deel 3 beantwoordt MSU veelgestelde vragen over hoe kwekers plantenopruiming moeten benaderen om gewasverliezen te minimaliseren.

Publicatiedatum: