Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bij cash & carry FloraZON

"Verkoop planten onder Fair Flora-label loopt als een speer"

De primeuverkoop van duurzame bloemen en planten, die sinds een paar dagen onder het label Fair Flora-label bij cash & carry FloraZON in Venlo worden verkocht, loopt als een speer. Volgens de aanbieders FleuraMetz, Ebus Planten en Gebr. Dings die in het verzamelgebouw gevestigd zijn, is de vraag van bloemisten naar het nieuwe label erg groot.



Het nieuwe bloemen- en plantenlabel biedt transparantie over de footprint van sierteeltproducten. Kwekers, die hun footprint hebben laten berekenen, kunnen het label voeren. Inmiddels doen negen kwekerijen dat. Met de verkoop van bloemen en planten via FloraZON betreedt het label Fair Flora voor het eerst daadwerkelijk de markt.

Lex Ebus van plantengroothandel Ebus gevestigd in FloraZON is vereerd dat hij als eerste planten met het label ‘I am Fair Flora’ aanbiedt. Het concept past helemaal in de gedachtengoed van zijn bedrijf. “We verkopen natuur, dus vinden we ook dat er met de natuur goed moet worden omgegaan. In dit label komt echt alles samen.”



Marion Lemmen, die een bloembinderij heeft in Sevenum, is blij dat ze in de Limburgse cash & carry nu de mogelijkheid heeft duurzame planten en bloemen in te kopen voor haar klanten in haar bloemenwinkel. “Klanten vragen steeds meer naar deze producten”, zo merkt ze dagelijks. Ze hoopt dan ook dat het assortiment van Fair Flora snel uitbreidt.

De consument, die voor dit label kiest, garandeert zich van een eerlijk en duurzaam product, zo verzekert Karolien Tesselaar-Van Tilburg namens Fair Flora. Bovendien steunt de koper via de aankoop maar liefst zeven verschillende goede doelen. Immers een bepaald percentage van de verkoopprijs gaat hier naar toe. Naast de steun aan goede doelen worden alle producten van Fair Flora gecompenseerd op hun CO2-uitstoot. Dit wordt gedaan door bomen in Bolivia aan te planten. “We bieden dus klimaatneutrale producten aan.”



Negen kwekerijen voorzien hun producten momenteel van het Fair Flora-label. Fair Flora verwacht de komende maanden een ‘explosie’ aan interesse voor het label, vooral vanuit Europa en Scandinavië. Tesselaar-Van Tilburg: “Dit concept is precies waar ze al jaren op zitten te wachten.”

Voor meer informatie:
Fair Flora
Rick van der Linden
M: 0648277843
E: rick@fair-flora.com
Publicatiedatum: