Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Lips over snij-Phalaenopsis van Ichtus Flowers

"Er ligt nog een enorme markt voor ons open"

Ichtus Flowers in Waddinxveen (NL) is een van de marktleiders als het aankomt op snij-Phalaenopsis. Pieter Lips, mede-eigenaar sinds 2010, legt uit waarom deze snijbloem een echte must-have is in iedere bloemenwinkel.

Lopend door de kas legt Pieter uit: "Deze Phalaenopsis-planten zijn speciaal veredeld voor de snijbloementeelt. De bloemen zien in een rondje van 36 weken ongeveer het hele bedrijf, dat heet: afkweek met een gemiddelde temperatuur. Alles wat de plant nodig heeft om blad, takken, knoppen en uiteindelijk de meest mooie bloemen te vormen."



Juist voor kleiner bloemwerk
Waar Phalaenopsis als plant in menig huiskamer pronkt, wordt de vlinderorchidee als snijbloem hoofdzakelijk toegepast als luxeproduct in de evenementenbranche of het trouwseizoen. Terwijl er steeds meer snijsoorten op de markt komen, die speciaal zijn veredeld voor gebruik in kleiner bloemwerk zoals boeketten. De bloemist kan zich dus uitstekend onderscheiden met deze snijbloem. Pieter: "Er ligt nog een enorme markt voor ons open bij de gewone bloemist, maar het is de kunst om deze groep goed te bereiken."



Ichtus is 'Preferred Supplier' bij FleuraMetz. Naar eigen zeggen is de handelaar de ideale partij om zaken mee te doen, omdat het assortiment groot is en inspiratie en kennis goed gedeeld kan worden.



Slimme, besparende tip: koop in op maat

Meer contact met de klanten van FleuraMetz betekent ook meer maatwerk. Marco Hooijmeijer, inkoper bij FleuraMetz: ‘’Of het nu gaat om de meest zware takken of juist om de bloemen, Ichtus Flowers kan specifiek leveren.’’ Pieter bevestigt dit. ‘’Het liefst wil je weten wat een arrangeur gaat maken met jouw product. We sturen hier weleens de meest mooie en lange takken af. Vervolgens zien we online foto’s voorbij komen: de takken helemaal in mootjes geknipt! Dan breekt je hart. Daarnaast is het niet slim, de afnemer is zoveel duurder uit dan wanneer hij alleen per bloem had besteld!”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: