Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asperello T34 Biocontrol getest bij De Zonnebloem Jonge Planten

Proeftoelating nieuw middel in varenopkweek

Biobest deed bij De Zonnebloem Jonge Planten uit De Kwakel een proef in de varenopkweek door middel van een proeftoelating. Het bedrijf uit De Kwakel is een opkweekbedrijf van verschillende soorten potplanten en varens. De eigenaren Bart en Chris Oostveen deden graag mee aan een proef met het biologische middel Asperello T34 Biocontrol, omdat er steeds minder chemische middelen voorhanden zijn.



Schimmel indammen
Teeltverantwoordelijke Wouter over de proef: “In de zaadbakken van varens hadden we wel eens last van de schimmels Fusarium en Botrytis. We hebben gemerkt dat Asperello T34 Biocontrol de verspreiding van de schimmel kon indammen. Als we al infectie zagen, bleef dit met Asperello T34 Biocontrol heel beperkt. Voor een aantal van onze soorten lijkt het middel beter te werken dan de biologische referentie. Daarom hopen we dat dit product ook snel geregistreerd zal worden in Nederland zodat we het commercieel kunnen gaan inzetten. Dit middel biedt zeker een oplossing voor soorten waarvoor we nu nog geen oplossing voorhanden hebben.”

Actief gevoed

Interessant was dat de analyse in het laboratorium aantoonde dat er tien keer meer Asperello T34 Biocontrol aanwezig was in de buurt van een aangetaste plek. “Dit toont aan dat de Trichoderma stam het actief bestanddeel is van Asperello T34 Biocontrol en zich actief voedt op de pathogene schimmels”, vertelt Sarah van Beneden van Biobest.


Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
info@biobest.be
Publicatiedatum: