Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dekker Chrysanten ‘knalt’ ook dit jaar weer in Kazachstan

"Tijd van het monoboeket ook in Kazachstan wel voorbij"

De afgelopen week bezocht Warja Abrosimova, Marketing Manager Oost-Europa bij Dekker Chrysanten, diverse groothandelaren en andere marktpartijen in Kazachstan. Ook is het bedrijf deze week aanwezig op de sierteeltbeurs in Astana. Naar eigen zeggen kent het bedrijf de Kazachse markt goed en elk jaar worden diverse activiteiten georganiseerd met in- en verkopers van lokale groothandelaren en met medewerking van diverse toonaangevende arrangeurs. Door middel van master classes, workshops en shows brengt Dekker de producten onder de aandacht van de lokale groothandel en bloemisten.



Warja: “Daarbij gebruiken we niet alleen onze chrysanten, maar ook andere producten van toonaangevende Nederlandse kwekers. De tijd van het monoboeket van pluis- of troschrysanten is ook hier wel voorbij, maar kom je toch nog wel tegen.



"Ons doel is de handel te leren hoe je een mooi boeket kunt maken waarbij chrysanten worden gecombineerd met andere producten. We willen lokale arrangeurs op een hoger niveau brengen en de markt nog verder ontwikkelen.”

Het transport van de bloemen voor de beurs in Astana liep onverwacht vertraging op. Per saldo waren de bloemen ruim een week onderweg. “Ook dat hoort erbij en kun je niet altijd voorkomen,” relativeert Warja, "maar dankzij de goede houdbaarheid van onze rassen hebben we op de beurs toch een schitterende fotozone met Dekker Chrysanten kunnen inrichten."



In samenwerking met arrangeurs Roman Steinhauer (tweede in Europa in 2016) en Vadim Kazanskiy (beste Russische arrangeur in 2011) werden bezoekers geïnspireerd met o.a. AAA Santinis, pluizers en troschrysanten van Dekker. Daarnaast werd het assortiment van Holstein Flowers, Amazing Astilbe en De Haas Calla’s geshowd. 



Dekker ondersteunt elk jaar de demonstraties op de beurs in Astana en het bijbehorende kampioenschap. De laatste trends voor 2018, met paarse en donker roze kleuren en met als thema Romantiek, voerden naar eigen zeggen de boventoon. Bezoekers kregen in het Russisch uitleg tijdens de demonstraties over de laatste floristieke trends. Ook organiseerde Dekker samen met Roman Steinhauer en Vadim Kazanskiy masterclasses voor groothandel Kazflor en bloemisten van eigen winkelketen. Dit met steun van leverancier DGI.



Tot slot bezocht Warja afgelopen dagen ook de andere grote stad in Kazachstan: Almaty. Ook daar wordt jaarlijks een bloemen- en plantenbeurs gehouden die vooral doet denken aan een feestelijke en kleurrijke markt. Warja: “Hier treffen alle grote spelers elkaar. Zij kennen elkaar al jaren en zijn vaak familie.” Met hulp van Enigma Flowers and Plants gaf Dekker een show bij de grootste Kazachse importeur 3D die bekend staat onder de naam Gul Market. De show werd verzorgd door Vadim Kazanskiy.



De volgende stop voor Dekker Chrysanten is Kiev. “Ook daar gaan we weer knallen,” aldus een enthousiaste Warja Abrosimova.


Voor meer informatie:
Dekker Chrysanten
Julianaweg 6a
1711 RP Hensbroek
T: +31 (0) 226 45 60 60
F: +31 (0) 226 45 60 75
E: info@dekkerchrysanten.com
www.dekkerchrysanten.com
Publicatiedatum: