Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsdelegatie Jordanië bezoekt glastuinbouw

Op 20 maart heeft een Jordaanse handelsdelegatie, bestaande uit tuinders en handelsorganisaties, een bezoek gebracht aan de faciliteiten van WUR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Tijdens het bezoek is de delegatie geïnformeerd over de Nederlandse glastuinbouw, het onderzoek van de business unit en de mogelijkheden om bewaringsfaciliteiten te verbeteren. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het kassencomplex om een beeld te geven van moderne tuinbouwtechnieken en informatie te geven over lopend onderzoek.

Water tekort
De handelsmissie liep parallel met het officiële bezoek van Zijne Majesteit Koning Abdullah II aan de Wageningse campus. Uit beide bezoeken bleek dat Jordanië grote belangstelling heeft om de land- en tuinbouw te verbeteren en te verduurzamen en tegelijkertijd bij te dragen aan het oplossen van sociale problemen. Watertekort is een van de belangrijkste limiterende factoren voor de verdere ontwikkeling van de Jordaanse land- en tuinbouw. Tijdens het bezoek werd dan ook uitgebreid gesproken over efficiëntere irrigatie en over de mogelijkheden, die de glastuinbouw biedt om water te besparen. Het bezoek past in het lopende project van de Universiteit in Jordanië, dat zich richt op het creëren van banen voor Jordaniërs en Syrische vluchtelingen door modernisering van de glastuinbouw.

Bron: Wageningen University and Research
Publicatiedatum: