Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe tulp Chongqing Beauty gepresenteerd

Chinese 'Keukenhof' in Nachuan geopend

Tholen - Op 8 maart, zoals u weet op Internationale Vrouwendag, werd het Chongqing Ouhui Flowerland in Nachuan, China, geopend. Na drie jaar voorbereiding is het ruim 180 hectare grote park (bijna zo groot als de Keukenhof, die deze week open gaat, red.), in Hollandse sferen van start gegaan. Meer dan 80 soorten tulpen en daarnaast een breed assortiment hyacinten, narcissen, irissen en vele andere bloemen sieren de perken. Ook is er een 5000 m2 grote kas opgetrokken, een paviljoen waarin verschillende bloemkunstwerken van internationaal bekende floristen gepresenteerd worden.



Bij de opening was de plaatsvervangend consul van het Nederlandse consulaat in Chongqing aanwezig. Daarnaast gaven ook verschillende handelsbedrijven uit Nederland akte de présence, zoals De Gooijer International B.V., Haakman Flowersbulbs B.V., Matth Verdegaal B.V., Blotha en Ouhui Netherlands B.V. Die laatste is een nieuwe poot aan de Chinese vermogensbeheerder Huatou Investment, waarvan Henri van der Borg het gezicht is.



Chongqing Beauty
Tevens werd bij opening een nieuwe variëteit gepresenteerd, die speciaal voor de opening van de tuin veredeld is. Als eerste variëteit uit de Nederlandse tulpenschuur werd deze naar een Chinese stad vernoemd: de Chongqing Beauty. “We zijn er zeven jaar mee bezig geweest en de variëteit heeft sterke (bloem-)bladeren, die de volharding en vastberadenheid van de bevolking van Chongqing weerspiegelen”, aldus directeur van Haakman Flowerbulbs en tevens de veredelaar van de Chongqing Beauty.



Met de opening van Ouhui Flowerland en de creatie van Chongqing Beauty wordt gehoopt de bilaterale verhoudingen een positieve boost te geven, zo zou de plaatsvervangend consul hebben laten weten. De Nederlandse ondernemer Henri van der Borg, eveneens op de bijeenkomst aanwezig en gespecialiseerd in de internationale bloemen- en bollenhandel op China, laat weten dat sinds oktober 6.000.000 bloembollen vanuit Nederland naar Chongqing geëxporteerd zijn.



Klik hier voor meer foto's

Voor meer informatie kan men terecht bij Henri van der Borg (mail)