Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5.000 bezoekers op eerste American Tulip Day in San Francisco

In San Francisco werd afgelopen zaterdag voor het eerst de American Tulip Day georganiseerd. Het evenement waarbij Union Square voor een dag werd omgetoverd tot een bloemenzee, werd bezocht door 5.000 mensen en trok aandacht van veel media.



Gratis tulpen plukken
Op de eerste zaterdag van maart werd in het centrum van San Francisco voor het eerst een pluktuin van 100.000 tulpen aangelegd. Vanaf ’s ochtends 7.00 uur werd er met man en macht gewerkt aan de aanleg van een reusachtige tulpentuin op Union Square. Om 13.00 uur werd het evenement officieel geopend door Anthos-voorzitter Henk Westerhof. Hierna mocht het enthousiaste publiek de tulpentuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken.



Miljarden tulpen
Het doel van American Tulip Day is om in Amerika de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van in Amerika geproduceerde snijtulpen te stimuleren. Nederland produceert miljarden tulpenbollen per jaar in meer dan 3.000 verschillende soorten. Het grootste deel, zo’n half miljard tulpenbollen per jaar, wordt naar Amerika geëxporteerd. De lokaal geteelde tulpen vrolijken menig huis op tijdens het tulpenseizoen.



Vrouwendag
Dit evenement is tevens ingezet als aankondiging van internationale vrouwendag. Dit is de perfecte gelegenheid om iemand met een prachtige bos tulpen te verrassen.



Kijk voor meer informatie op www.AmericanTulipDay.com

bron: iBulb

Publicatiedatum: