Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander Noordermeer (SolarNRG): “13 maart opent nieuwe SDE ronde’’

"Nederland is bezig aan grote inhaalslag met zonne-energie."

Tholen - SolarNRG, één van de grootste en langst bestaande aanbieder van zonnepanelen, krijgt het elk jaar drukker. "Door leveranciers en afnemers is er op bedrijven lichte druk om ook zonne-energie te gaan gebruiken'', vertelt Sander Noordermeer, commercieel directeur bij SolarNRG. ''Nederland is aan een grote inhaalslag bezig op het gebied van zonne-energie. Nederland liep voorheen achter op het gebied van zonne-energie op landen als België en Duitsland, maar daar beginnen we van terug te komen. In Nederland komt ongeveer 2% van de opgewekte energie van zonnepanelen. Hierbij zijn ook de particulieren meegerekend.''

"We proberen ons te concentreren op bedrijven in de AGF-sector zoals koelhuizen.'' Zonnestroom sluit mooi aan op koelcelgebruik. In de winter hoeft er minder gekoeld te worden omdat het buiten koeler is. In de zomer wanneer de koelmotoren harder moeten draaien is de opbrengst van de panelen ook hoger. Naast grote projecten zoals het plaatsen van 16.000 zonnepanelen op het AGF-bedrijventerrein ABC Westland staan er ook projecten op stapel bij grote logistieke bedrijven. "We zien dat ook steeds meer logistieke bedrijven overstappen op zonne-energie en dat is een mooie trend die zeker zal doorzetten.''


Door SolarNRG aangelegde zonnepanelen op dak van Floralis

Dit jaar opent er weer een nieuwe SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie) ronde op 13 maart. Er is per jaar 12 miljard euro beschikbaar aan subsidie voor zonnepanelen en dit wordt gesplitst in een potje voor het voor- en najaar. SDE is nu drie jaar aan de gang en een groot succes. "Vorig jaar is er 3,9 miljard euro extra aangevraagd bovenop de 6 miljard die al in het potje zat,'' aldus Sander. De eerste ronde zal sluiten op 5 april 2018 en in juni 2018 zal het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de voorwaarden en het budget van de najaarsronde openbaar maken. 

"Wij willen zoveel mogelijk werk uit de handen nemen van de ondernemer. SolarNRG regelt alles van subsidieaanvraag tot en met de oplevering van de zonnepanelen." 

Voor meer informatie:
SolarNRG
Mercuriusplein 40
2685 LP Poeldijk
Tel: +31 (0)174 44 41 71
Fax: +31 (0)174 44 44 12
Publicatiedatum: