Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw opkweeksysteem geïnstalleerd

Vitro Plus tilt varenopkweek naar hoger plan

Vitro Plus heeft een nieuw opkweeksysteem voor varens ontwikkeld, waarbij planten volledige gecontroleerd en op efficiƫnte wijze worden opgekweekt tot semi afgeharde stekken.

Het nieuwe systeem is afgeleid van het weefselkweeksysteem dat Vitro Plus al 30 jaar toepast, maar waarin behoefte was aan nieuwe, geoptimaliseerde groeiomstandigheden. Hiertoe is een aparte loods ingericht tot een meerlaagse, state of the art kweekruimte.



Door gebruik te maken van speciale trollies voorzien van led platen, die in nauwe samenwerking met REVEB zijn ontworpen, is de opkweekcapaciteit per m3 20 tot 30 keer hoger dan in een traditionele kas. Met de nieuwste koel- en luchtbehandelingsinstallaties wordt er voor een gegarandeerd controleerbaar klimaat gezorgd.

Naast deze kweekhal is een productieruimte ingericht waarbij de planten volautomatisch worden geproduceerd. Tevens is er een weefselkweeklaboratorium ondergebracht waarin Vitro Research gedegen onderzoek kan doen aan nieuwe soorten, protocollen en nieuwe innovatieve processen.



Met deze mooie uitbreiding heeft Vitro Plus zich weer klaar gemaakt voor de toekomst waarbij er continu gestreefd wordt om voorop te blijven lopen in de varenwereld.

Voor meer informatie:
Vitro Plus
P.O. Box 1
4328 ZG, Burgh-Haamstede
T: +31 (0)111 46 80 88
F: +31 (0)111 46 86 08
www.vitroplus.nl
Publicatiedatum: