Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Transporteurs vinden elkaar in bloementransport op Oost-Europa

Tholen - Begin 2017 nam het grote transportbedrijf Brutra Logistiek B.V. definitief de vervoersactiviteiten Oost-Europa over van collega-transporteur Bastrans. Beide bedrijven ontplooien een hoop activiteiten op de Oost-Europese markt en ze kwamen elkaar er steeds vaker tegen. “We zaten een beetje in elkaars markt”, vertelt salesmanager Ralph Kleinpenning bij Brutra, “maar we zagen daar allebei vooral de voordelen van in. Zo hadden we in Tsjechië overlappende adressen, waar we dan allebei een halve vrachtwagen stonden te laden. Dat kan natuurlijk handiger: als de een nu vol terugrijdt, kan de ander wat anders doen en verdienen we allebei meer. Zodoende wisten we elkaar sinds begin 2015 elkaar steeds beter te vinden en was de overname van alle vervoersactiviteiten op Oost-Europa in 2017 een logische, harmonische stap.”

http://www.bpnieuws.nl/nieuws/2018/0207/brutracom.jpg

De Oost-Europese markt is een groeimarkt. Dat weten we vanuit de groeiende exportcijfers, wat dus ook zijn weerslag heeft in de transportbranche. Brutra Logistiek B.V., gevestigd in Doetinchem, heeft tevens al langer een warehouse in Tsjechië (om precies te zijn in het plaatsje Lysa-nad-Labem, net buiten Praag), van waaruit de verdeling van bloemen en planten een belangrijke tak van sport is.



En überhaupt is het koel- en vriestransport een specialiteit. Brutra Logistiek B.V. heeft inmiddels een vloot van meer dan 100 wagens - naast koeltrailers ook wagens voor speciaal transport - maar dat betekent niet dat men het daarmee wel welletjes vindt. “Integendeel, we zien genoeg mogelijkheden nog verder te groeien”, vertelt Ralph. “Er liggen nieuwe bestemmingen in het verschiet en op verschillende bestaande routes is genoeg vraag het aantal ritten op te schroeven. Daarnaast staan er een aantal interne investeringen op stapel: een aantal auto’s is aan vervanging toe en ook komen er wat andere nieuwe dingen aan.”



Bastrans Holland werd in november 2001 opgericht door Sebastiaan de Vreugd. In juli 2002 werd de eerste nieuwe Scania R500 trekker met koeloplegger in gebruik genomen. De activiteiten bestonden aanvankelijk uit chartervervoer van Duitsland naar Engeland en voor een lange periode uit vervoer van groenten en fruit van Nederland naar Duitsland. In 2006, 2007 en 2008 breidde zich het wagenpark en daarmee de vervoersopdrachten in korte tijd uit. Specialisme werd groepage vervoer van groenten/fruit en bloemen/planten naar de Scandinavische landen, Frankrijk, Italië en Duitsland. Vanaf 2010 zijn de vervoersactiviteiten, “ondanks de crisis en felle concurrentie”, vertelt Sebastiaan trots, naar Oost-Europa - Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije – uitgebreid. Daarmee groeide ook het aantal trekkers en opleggers.



De huidige vervoersactiviteiten in afgeslankte vorm van Bastrans Holland bestaan uit transport van bloemen en planten naar Duitsland. "Doch de missie", vertelt Sebastiaan trots, "blijft onverminderd van kracht namelijk: betrouwbaarheid, flexibiliteit, snelheid en kwaliteit staat voorop voor onze klanten."

Voor meer informatie:
Brutra Logistiek
Edisonstraat 39
7000 AK Doetinchem
T: (0314) 320860
F: (0314) 760050
E: sales@brutra-logistiek.nl
www.brutra-logistiek.nl


Bastrans Nationaal & Internationaal Transport
Jan Steenstraat 16
2231 BM Rijnsburg
T: +31 (0)71 – 408 22 31
F: +31 (0)71 – 408 22 32
www.bastrans.nl