Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FH begint jaar met 6,8% omzetgroei

Rusland in opmars als exportbestemming

Het jaar 2018 is goed begonnen bij Royal FloraHolland, want in de eerste weken steeg de omzet naar 6,8 procent. De totale omzet kwam uit op 300 miljoen euro. De aanvoer bleef iets achter en daalde met 2 procent. De belangrijkste reden voor de verbeterde afzet was dat de weersomstandigheden gunstig waren.

De exportcijfers van Floridata over heel 2017 laten een groei zien van 4,6 procent tot een totaal van 6 miljard euro, een record voor de sector. Nog nooit werden zoveel bloemen en planten vanuit Nederland geƫxporteerd.



Duitsland geeft terrein weg aan Rusland
Duitsland blijft met een aandeel van 29 procent het belangrijkste exportland. Het moet iets terrein weggeven aan Rusland, dat de grootste groeier is met de export tot 39 procent. Engeland was de grootste daler met 5 procent.

Minder rozen en lelies
Bij de snijbloemen nam de omzet toe met ruim 3 procent. De aanvoer nam wel af met 2 procent. Rozen, gerbera en lelies daalden met 7 procent. Tulp is in deze tijd het grootste qua aantallen maar ook hiervan nam de aanvoer licht af met 2 procent.

Arrangementen populairder
Bij de kamerplanten nam de omzet toe met 13 procent, terwijl de aanvoer juist steeg met 5 procent. De aanvoer van hyacint en narcis nam af. Arrangementen stegen juist met deze producten. Deze productgroep wordt steeds populairder. Qua tuinplanten groeide de omzet met 16 procent. Dit kwam vooral door een verminderde aanvoer met 15 procent.

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: