Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Gaat cannabis reguliere plantenproductie verdringen?

De marihuanaproductie in Canada neemt sterk toe, weet Sonia Day van de Toronto Star. Sinds de legalisering van de teelt van cannabis op commerciƫle schaal is het een vraag die de sector zich al langer bezighoudt: in hoeverre gaat deze teelt die van de potplanten verdringen? "Nu kan de consument nog genieten van een relatief goedkoop en groot lokaal geteeld assortiment potplanten, omdat het niet langer nodig is planten uit andere landen te importeren", schrijft Day.

Nu is het zo dat verschillende kwekers hun tuinplanten al hebben ingewisseld voor cannabis. Of hun bedrijf verkocht hebben aan partijen die hier brood in zien. Zo wordt o.a. Westbrook genoemd, een grote kweker die een van zijn bedrijven, een kas van bijna 2 hectare, verkocht heeft aan cannabisteler Up Cannabis Inc. De directeur van dat bedrijf, Jay Wilgar, hoopt 14,000 kilo medicinale cannabis per jaar te gaan verbouwen in omvangrijke kassencomplexen waar voorheen orchideeƫn werden gekweekt.

Lees de volledige column hier.



Publicatiedatum: