Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anthuriumtelers doneren ruim 14.500 euro aan Duitse Hartstichting

Op donderdag 25 januari tijdens de handelsbeurs IPM Essen ontving de Duitse Hartstichting een donatie van 14.520 euro van de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars. Deze opbrengst is het resultaat van de jaarlijkse Hartstichtingscampagne, georganiseerd door de kwekers. Het bedrag komt ten goede aan het project Skipping Hearts: een sportprogramma voor kinderen van groep 3 en 4.


V.l.n.r.: Stefan de Hoog (Anthura), Maurice van Leeuwen (Dümmen Orange), Marco van der Goes (Houwenplant), Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium), Martin Vestweber (Duitse Hartstichting). 

“Skipping Hearts is gestart in 2006 en werd uitgevoerd door meer dan 500.000 schoolkinderen in Duitsland”, spreekt Martin Vestweber, directeur Duitse Hartstichting, die de cheque donderdag in ontvangst nam. "Door middel van touwtjespringen willen we kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren”, aldus Vestweber.

Anthuriumharten in actie
Het bedrag is tot stand gekomen door diverse collecte-acties in ziekenhuizen, speciale anthurium Hartstichtingveilingen en de verkoop van actie-anthuriums in de maand september. Van elke verkochte anthurium potplant en snijbloem – herkenbaar aan de Hartstichting-verpakking – ging een gedeelte van het aankoopbedrag naar dit goede doel. Tijdens de Trade Fair Aalsmeer in november 2017 is de donatie van 15.605 euro aan de Nederlandse Hartstichting overhandigd. In de afgelopen jaren is er een opbrengst gerealiseerd van bijna 100.000 euro door de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars. Dit geld is ten goede gekomen aan onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Voor meer informatie:
Stichting Promotie Anthurium
Hoeksekade 117
2661 JL Bergschenhoek
www.anthuriuminfo.com
Publicatiedatum: