Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenPortret

Pim Sturm over digitalisering, precisielandbouw, drones en meer

Bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf pakken ze de zaken graag net even anders aan. Hoewel, anders? Eigenaar Pim verwoordt het liever zo: “waar sommigen een uitdaging of zelfs een bedreiging zien, zien wij kansen.” Samenwerken met onderwijs? Welkom. Drones? Liever werken met sensoren. Precisielandbouw? Liever vandaag dan morgen.



Pim Sturm: “Toen ik op m’n achttiende van de landbouwschool kwam heb ik eerst een paar maanden in Canada en Australië gewerkt. Eenmaal terug in Nederland werkte ik in de bloembollenteelt en in grondwerk. Uiteindelijk kwam ik bij Aad Verbruggen terecht en in 2006 vormden we een maatschap. We hadden toen vijf man personeel in dienst. Hij deed loonwerk in de akkerbouwtak, ik deed het loonwerk in de bollenteelt en grondverzet. Een paar jaar later was het team uitgebreid naar twaalf man. Waar het precies aan heeft gelegen kan ik niet zeggen, maar de economische crisis hebben we niet echt gevoeld. Nadat ik in 2010 het bedrijf overnam, volgde in 2013 het akkerbouwbedrijf van mijn schoonouders. Al sinds 2006 werken we samen met Proeftuin Zwaagdijk, we hebben een proefveld waar onderzoek wordt gedaan. Ik vind het belangrijk om ruimte te geven aan ontwikkeling van de sector.”

Klik hier voor het verhaal van Pim Sturm over digitalisering, precisielandbouw, drones en meer.
Publicatiedatum: