Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest neemt IVOG over

Biobest heeft een meerderheidsbelang verworven in IVOG biotechnical systems GmbH. IVOG is één van ‘s werelds grootste producenten van vangplaten en -rollen. In 1983 werd IVOG de allereerste commerciële producent van vangplaten. De samenwerking tussen Biobest en IVOG werd gestart in 2001.



Joachim Schneider, CEO van IVOG: ”Ik ben zeer trots op wat we als familiebedrijf bereikt hebben, verder bouwend op wat mijn ouders 35 jaar geleden hebben opgestart. Hiervoor ben ik mijn team en al wie ons gesteund heeft, in het bijzonder onze loyale klanten en leveranciers, erg dankbaar. Onze jarenlange samenwerking met Biobest, sinds 2001, is echt een win-winsituatie gebleken. We hebben in 2017 belangrijke investeringen gedaan om onze productiecapaciteit aanzienlijk te vergroten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de komst van Biobest als aandeelhouder in IVOG een springplank zal zijn naar nog meer succes. Dit is de ideale gelegenheid om onze krachten in R&D te bundelen met Biobest. We blijven uiteraard perfect gepositioneerd om Biobests snelgroeiend commercieel netwerk van kwaliteitsproducten te blijven voorzien. Gezien de uitbreiding van onze productiecapaciteit zijn we ook bijzonder tevreden dat de mogelijkheid om onze producten verder te commercialiseren via onze eigen distributiekanalen niet alleen behouden blijft maar zelfs uitgebreid wordt.”

Ook Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest, reageert tevreden: ”Onze kapitaalinstap in IVOG, ondertekend tijdens de laatste dagen van 2017, was de ideale afsluiter van een jaar waarin Biobest een spectaculaire groei kon realiseren. Dit zowel via interne groei als via fusies en overnames. IVOG is al vele jaren een gewaardeerde partner van ons. Deze transactie stelt ons in staat om meer betrokken te raken bij de productie van deze belangrijke en groeiende productlijn van vangplaten en -rollen. IVOG beschikt reeds over de gewenste groeicapaciteit en ons aandelenbelang zal gezamenlijke investeringen in innovatieve kwaliteitsproducten en geavanceerde productietechnologieën vergemakkelijken. Onze visies zitten op dezelfde lijn en ik kijk er naar uit onze samenwerking met Joachim Schneider en zijn team verder te zetten binnen deze nieuwe context.”

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
info@biobest.be
Publicatiedatum: