Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei aantal tulpen marktbroeishows

Met de eerste marktbroeishow in aantocht staan de kassen bij Proeftuin Zwaagdijk deze week al vol met showtulpen. Opvallend is dat het aantal af te broeien tulpen voor deze shows flink gestegen is.

Het aantal tulpen dat het gehele seizoen wordt afgebroeid bij Proeftuin Zwaagdijk is met 30% gestegen. De pottenbroei alleen is zelfs met 20% gestegen. Het tulpenvak laat zien dat het goed gaat in de sector en showt met trots hun nieuwe (en bestaande) sortiment.

Nieuw dit jaar is dat een deel van de grote inzenders die bij Proeftuin Zwaagdijk zijn tulpen afbroeit, zijn gehele assortiment in één kas heeft staan. Onder andere Borst Bloembollen, Marax en de combinatie Boon Hem en J.W. Reus Bloembollen (BoLa) hebben dit jaar hun tulpen in een ‘eigen’ kas staan. Op deze manier wordt voor de bezoeker overzichtelijk gemaakt welke teler wat nu precies aanbiedt in de aanloop naar de marktbroeishows. Geïnteresseerden zijn de komende weken van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 januari gaat het showseizoen van start met de bloem- en relatiedagen van CNB. De tulpen van Marax en Borst Bloembollen die deze dagen geshowd worden, staan al in bloei.

Het seizoen vervolgt met de eerste marktbroeishow op vrijdag 29 januari: de Dag van de Tulp. Deze valt tegelijkertijd met de Westerkoggeflora (26 t/m 28 januari). Tijdens deze dagen wordt voornamelijk het vroege sortiment tulpen geshowd.

In februari worden de shows vervolgd met de Bloembollen Vakdagen Flevoland, de Driebanflora, de Vaktentoonstelling en ten slotte in maart Lentetuin Breezand en het Tulip Trade Event.

Door het seizoen heen worden tijdens de shows diverse tulpenkeuringen georganiseerd in o.a. Breezand, Nieuwe Niedorp, Wervershoof en Stede Broec. Deze gaan vanaf 11 januari van start.

Voor meer informatie:
Proeftuin Zwaagdijk
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
T: 0228-563164
F: 0228-563029
E: proeftuin@proeftuinzwaagdijk.nl
www.proeftuinzwaagdijk.nl
Publicatiedatum: