Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Schie Potlelies enthousiast over Magny Cours

Van Schie Potlelies uit Honselersdijk broeit zo’n 25 soorten lelies, op pot en voor de snij. Iets meer dan twee jaar geleden deed Magny Cours zijn intrede in de kas aan de Molenbroeklaan. Magny Cours is een Oriëntal potlelie afkomstig uit de veredelingskraam van Mak Breeding en daarna aangekocht door de kwekers van The Originals. “Boltha uit Breezand teelt nu zo’n 2 hectare van dit gewas”, vertelt Marcel van der Voort, die samen met zijn zwager, Van Schie Potlelies runt.

Compact en rijk
De reden dat hij met Magny Cours aan de slag ging, heeft alles te maken met de specifieke uiterlijke kenmerken van de potlelie. “Zijn dieprode kleur en witte rand vallen meteen op. Het is een stevige plant met flink wat groen blad die zo’n drie tot vijf knoppen per tak geeft. De knop geeft al een mooie kleur waardoor hij goed presenteert. Het is een compact en rijk product met een hoge sierwaarde.” Het was even zoeken naar de beste aanpak, maar nu slagen Marcel en zijn collega’s erin om Magny Cours jaarrond te broeien. “Zeker omdat de bollen deels in Frankrijk worden geteeld, gaat dat nu prima. Per jaar broeien we zo’n 200.000 tot 300.000 stuks.”

Klik hier voor het complete verhaal over de
Magny Cours bij Van Schie Greenity. Fotografie: René Faas


Publicatiedatum: