Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PJ Dave Group breidt areaal kassen uit

PJ Dave Group bouwt bij. De kas van de hooggelegen farm genaamd Rising Sun wordt met 12 hectare uitgebreid. De kas van het lager gelegen bedrijf, PJ Dave Flowers, mag 5 hectare bijschrijven. Beide uitbreidingen zijn in de laatste dagen van 2017 afgerond. 


Foto's van de Rising Sun in Timau. (Dezelfde kas wordt gebouwd bij PJ Flowers in Isinya.)

Grote vraag directe markt
Volgens de General Manager van de PJ Dave Group, S. Thirumalai, is de reden voor de uitbreiding de groei op de directe markt. "Vroeger leverden we ongeveer 30% direct en 70% via veilingen. Nu is het 85% direct en 15% veilingen". Het aandeel directe handel neemt steeds verder toe en daarom besloot PJ Dave het areaal van de kassen uit te breiden.



Rising Sun
Bij de Rising Sun worden op 34 hectare rozen geteeld op een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau. Op dit moment wordt de kas met 12 hectare uitgebreid, omdat klanten hebben gevraagd om meer nieuwe variëteiten te telen. "Eerder dit jaar hebben we onze klanten onze nieuwe variëteiten gestuurd en na deze te hebben gezien, vroegen ze ons om hier meer van te telen. De enige manier om aan deze vraag te voldoen, is om meer hectares bij te voegen."



PJ Dave Flowers
Bij hun lagergelegen bedrijf PJ Dave Flowers in Isinya zijn ze ook aan het uitbreiden. De reden hiervoor is dat ze rozen willen telen met knoppen van 5 cm of meer. "In Timau telen we rozen van 6 cm en 6,5 cm en hier in Isinya telen we rozen van 4,5 cm. Er is steeds meer vraag naar rozen van 5 cm + en daarom willen we deze gaan telen in onze nieuwe 5 hectare grote kas, samen met nieuwe variëteiten."



Andere bedrijven
Naast het telen en exporteren van bloemen gaat het bedrijf zich ook bezighouden met een andere industrie: het telen van Hass avocado's. Op dit moment exporteren ze avocado's van GlobalGAP telers in Kenia, maar vanaf 2018 willen ze hun eigen Hass avocado's gaan telen op 125 hectare. 


S. Thirumalai bij de IFTF 2017 in Vijfhuizen. PJ Dave Group heeft het exclusieve recht op de Rhodos variëteit te telen. .

Voor meer informatie
PJ Dave Group
S. Thirumalai
Email: malai@pjdave.com
www.pjdave.com

Publicatiedatum: