Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sun Capital wil Afriflora overnemen

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital wil Afriflora overnemen. Dat maakte het ACM (Autoriteit Consument & Markt) gisteren bekend, dat een week eerder van de twee partijen het verzoek kreeg hierin toe te stemmen.

Een aantal jaar geleden besloot de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co.) in Sher te investeren. Later werd weer besloten zich uit deze investering (en overigens uit alle andere activiteiten in Afrika, zie link) terug te trekken. Samen is men toen op zoek gegaan naar een nieuwe partij. Die heeft men nu gevonden in Sun, aldus een woordvoerder van Afriflora in een reactie.

Afriflora Sher is 's werelds grootste rozenkwekerij. Het kassencomplex in Ethiopiƫ bestaat uit een circa 650 hectare. Sinds 2005 richt het bedrijf van de familie Barnhoorn zich op de Europese retailmarkt. Alle dagen worden er 3 tot 4 miljoen rozen naar Aalsmeer gestuurd, van waar ze op contractbasis naar de klanten worden gestuurd.

De kweker belooft spoedig de markt verder te informeren.
Publicatiedatum: