Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Linflowers kiest voor de nevelinstallatie van Fog-System

Na hogedruknevel in de rozen, orchideeën, aardbeien en bramen gaat Linflowers uit Zuilichem zich wagen aan nevel voor in de chrysanten, geïnstalleerd door Fog-System uit Monster. In totaal gaat het om zo’n 7,7 hectare.

Steeds meer telers zien de voordelen van het gebruik van nevel in en het wordt bij steeds meer verschillende gewassen gebruikt, waarvan chrysanten dus één van de nieuwste is.


Arjan van Tuijl (zoon, links), Rochus van Tuijl (midden) van Linflowers en Jordy van den Berg (rechts) van Fog-System

Met de hogedruknevel van Fog-System wordt luchtvochtigheid op een optimaal peil gehouden en kan de temperatuur omlaag gebracht worden.
Door een dusdanig hoge druk, in combinatie met roestvaststalen nozzles, ontstaat er een zeer fijne nevel uit druppels van 5 micron. Deze zeer kleine druppels verdampen snel, waardoor ze niet op het gewas terecht komen.
Linflowers denkt met hogedruknevel zomers een beter klimaat te realiseren. De locatie te Zuilichem werd tijdens de bouw, ruim 3 jaar geleden, als eerste chrysantenkwekerij, uitgerust met diffuus glas. Buiten de voordelen van beter klimaat en gewasgroei, verwacht men ook met hogedruknevel betere werking van biologische bestrijders.

Voor meer informatie :
Fog-System
Jordy van den Berg
Vlotlaan 212
2681 TV Monster
Tel: +31 (0)174 – 289397
info@fog-system.com
www.fog-system.com


Linflowers

E: info@linflowers.com
www.linflowers.com
Publicatiedatum: