Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
speciale band tussen Voorhoutse kweker en Thaise koningshuis

Paleis Thaise Koning in bloei door Nederlandse narcis

Het paleis van de Thaise koning staat vanaf deze week in bloei met Nederlandse trompetnarcissen. Dit ter gelegenheid van de verjaardag van de onlangs overleden Thaise koning Bhumibol (5 december). Deze dag valt ook nog eens precies samen met de viering van Vaderdag in dit land, waarbij traditiegetrouw narcissen aan elkaar worden overhandigd. De narcissen aan de royal familie zijn geleverd door W.F. Leenen & ZN. uit Voorhout, in samenwerking met de Thaise partner New Fashion Flowers en de Nederlandse ambassade. W.F. Leenen & ZN onderhoudt een speciale band met het Thaise koningshuis. Voor de crematieplechtigheid van koning Bhumibol afgelopen oktober leverde de Voorhoutse kweker al tweehonderdduizend narcissen.


Narcissen van W.F. Leenen & Zn. in de tempel, inclusief het portret van Koning Bhumibol, nabij het paleis.

“Van jongs af was de koning al een fan van de Nederlandse narcis,” zegt Jaco Leenen. “Sinds hij verliefd werd op zijn latere vrouw, gaf hij haar elke week een bos narcissen cadeau. Ongetwijfeld zal ook de kleur geel hier een rol bij hebben gespeeld. Dit is de kleur van het koningshuis.” De maand december is niet de natuurlijke bloeitijd voor de narcis. Het bedrijf W.F. Leenen & Zn uit Voorhout teelt de narcissen hiervoor in Australië en Nieuw Zeeland. In Nederland zijn de narcissen zo behandeld dat ze nu in bloei kunnen staan. New Fashion Flowers uit Ban Pong Thailand, marktleider in Thailand op bloembollengebied heeft de narcissen geïmporteerd.


Voor meer informatie:
W.F. Leenen
www.wfleenen.com

Publicatiedatum: