Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Polen blijven weg: tuinbouwsector zit omhoog"

De tuinbouwsector in Nederland moet steeds meer personeel uit andere landen dan Polen halen. Er komen steeds minder Polen naar ons land om hier te werken. Moldaviƫ en Letland zijn de nieuwe landen om werknemers vandaan te halen.

Uit onderzoek van de Nederlands-Poolse Kamer van Koophandel blijkt dat minder Polen deze kant op komen omdat de welvaart in hun eigen land toeneemt. "De economie trekt aan, dus er is minder behoefte om naar Nederland te gaan", zegt Frans van der Lugt, directeur van uitzendbureau Westflex. Ook zouden de Polen liever in hun eigen omgeving blijven in de buurt van hun familie. 

Herman van der Wulp van Looye Tomaten uit Naaldwijk merkt ook dat er steeds minder mensen te vinden zijn die het werk kunnen doen. Bij het bedrijf werken meer dan 550 mensen. Nu komt hij nog tientallen mensen tekort, maar Van der Wulp verwacht dat het probleem in de toekomst veel groter wordt.
Publicatiedatum: