Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lansbergen ingenomen met Harmony klimaatscherm

"Als alles klopt, resulteert dat in optimale groei"

Lansbergen Roses in Moerkapelle teelt de roos Red Naomi en heeft inmiddels een jaar ervaring met Harmony 2315 O FR. Lansbergen was de eerste rozenteler met het nieuwe Harmony klimaatscherm en hij is er dik tevreden mee. "Het is een heel diffuus scherm en dat is voor de teelt alleen maar positief".

In september namen wij een kijkje achter de schermen bij Lansbergen Roses. Peter Lansbergen vertelt enthousiast over zijn mooie rode rozen en over zijn ervaringen met het nieuwe Harmony.



In 2006 kocht Peter Lansbergen - zoon van een rozenteler uit Schipluiden - de kas van 2,5 ha. in Moerkapelle. De jonge enthousiaste Peter Lansbergen produceert hier jaarrond zo’n ruim 6 miljoen rode kwaliteitsrozen. Naast het kweken van rozen bezoekt Peter zijn klanten in Nederland, Engeland en andere Europese landen. Binding met zijn afnemers en zien hoe zijn rozen bij de consument arriveren, helpen hem om de kwaliteit van zijn rozen, de verpakkingen en dergelijke nog verder te verbeteren.

In 2016 verving hij het 10 jaar oude Svensson zomer klimaatscherm en het lichtafschermingsscherm. Beide schermen lopen op één dradenbed en was het daardoor verstandig om alles in zijn geheel te vervangen.
Positieve ervaringen van collega kwekers en van zijn teeltvoorlichter met de classic Harmony deden hem besluiten om te kiezen voor het nieuwe HARMONY 2315 O FR. Hoogwaardig diffuus licht, scherming van maar 23% direct licht en vlamvertragend zijn de belangrijkste eigenschappen van dit Harmony type.



Rode rozen vragen met het Nederlandse klimaat om meer koelte en om meer scherming dan de 23%. Daarom wordt het kasdek gedurende de zomermaanden aanvullend gekrijt. “Vanwege de hoge lichtdoorlatendheid en lichtdiffusiteit van HARMONY 2315 O FR kan ik in het voorjaar het moment van krijten een maand uitstellen. Daarmee ga ik in die periode gemakkelijker de gewenste PAR lichtsommen realiseren, welke mede moeten lijden tot een hogere productie. Voorheen voelde het niet goed om het schermdoek dicht te trekken, het kostte zoveel licht. Maar mijn nieuwe Harmony sluit ik zonder te twijfelen als het zonnig weer is".


Voor meer informatie: 
Ludvig Svensson

Publicatiedatum: