Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw kwekerij Wouters opgeleverd

Onlangs heeft Prins Group een mooi kasproject opgeleverd bij kwekerij Wouters in Ens. Deze uitbreiding van 3,5 hectare kasproject heeft plaatsgevonden in de Noordoostpolder (Flevoland). Dit familiebedrijf, dat in 1956 is opgericht, wordt nog altijd gerund door familie Wouters.



Kwekerij Wouters is gestart in Brabant waar vollegrondsgroenten werden geteeld. ‘Opa’ Wouters heeft de kas verhuisd en is als een van de eersten een tuinbouwbedrijf gestart in de Noordoostpolder. Eind jaren ’70 werd de overstap gemaakt naar snijchrystanten. In de jaren ’80 werd dit veranderd in pot en perkplanten in combinatie met aardbeien en witlof. Langzaam aan is kwekerij Wouters uitgegroeid tot een pot- en perkplanten bedrijf. Te denken valt aan violen, perkgoed, bolchrysanten en kerststerren.

Kwekerij Wouters beschikt over de eigen productlijn ‘Festival Colours’. Hieronder vallen diverse mixcombinatie die verkrijgbaar zijn in veel verschillende potmaten. Deze productlijn is ontwikkeld om de consument te ontzien en direct te laten genieten. ‘In onze proeftuin worden de verschillende mixcombinaties ontwikkeld en onder consumentenomstandigheden getest. Zo weten wij zeker dat we niet alleen een mooi eindproduct afleveren, maar kunnen wij ook een goede tuinprestatie bij de consument garanderen,’ aldus Frido. Binnen het bedrijf staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en wordt er bij de teelt gebruik gemaakt van biomassaverwarming.



De uitbreiding naar 39,5 hectare glas is volgens Frido en Ad goed verlopen. Frido: "Vanaf de begin fase (voordat de koop plaats vond) was de begeleiding al erg goed. We hebben samen met Prins Group andere klanten bezocht, waar in het kasproject gebruik wordt gemaakt van diffuus glas. Door positieve en enthousiaste verhalen van Prins Group en haar klanten, hebben wij ons besluit kunnen vormen en ook de keuze voor diffuus glas gemaakt. Van dit type glas hebben wij nog niet eerder gebruik gemaakt en maakt deze uitbreiding extra bijzonder. De samenwerking met het kassenbouwteam in de bouwfase is ook heel prettig verlopen. Bijna het hele team bestaat uit Nederlandse krachten, waardoor de communicatie soepel verliep. Tevens is het kasproject in een keer afgerond zonder vertraging, dit is een groot pluspunt."

Met de realisering van dit kasproject hoopt kwekerij Wouters de producten nog meer te optimaliseren, zodat de klanten blindelings de producten kunnen kopen. "Wij zijn erg tevreden met het resultaat en de eerste samenwerking met Prins Group en zullen Prins Group ook zeker aanraden bij andere kwekers", aldus Frido en Ad.

Voor meer informatie:
Prins Group
Bovendijk 38
2295 RZ Kwintsheul
T: +31 174 52 68 80
F: +31 174 52 68 81
E: info@prinsgroup.com
www.prinsgroup.nl

Kwekerij Wouters
Enserweg 3a
8307 PJ Ens
info@kwekerijwouters.nl
www.kwekerijwouters.nl
Publicatiedatum: