Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog altijd geen punt achter zaak Baas Plantenservice

Tholen - Wederom nieuws rondom het faillissement van Baas Plantenservice. Nadat de rechter eerder de voormalig bestuurders, de heren Jaap Smak Gregoor en Ad van de Wijdeven, schuldig had bevonden aan paulianeus handelen en onbehoorlijk bestuur, werden zij verordend tot het terugbetalen van de volle 2,5 miljoen euro aan de verschillende schuldeisers. Tegen dit vonnis gingen zij in hoger beroep, wat de zaak traineerde. Zo hebben de beklaagden een 'memorie van grieven' opgesteld, waarop de aanklager, curator Berntsen, een 'memorie van antwoord' presenteerde. Op 15 januari 2018 om 10.00 uur zal een openbare zitting plaatsvinden bij de Rechtbank in Den Haag, waarbij de beklaagden een pleidooi zullen houden.

Baas Plantenservice
Baas Plantenservice werd in 2014 failliet verklaard. Na enkele moeilijke jaren betekende het faillissement van Praktiker/Max Bahr, de grootste afnemer van Baas, de strop. De schuldeisers, voornamelijk kwekers, konden naar hun geld fluiten, ware het niet dat enkele 'verdachte transacties', voorafgaande aan het faillissement en ten nadele van de schuldeisers, aan het licht kwamen. Curator Guus Berntsen spande een zaak tegen hen aan, vorderde in totaal 2,5 miljoen euro terug en werd hier vorig jaar (woensdag 20 juli) door voornoemde rechtbank in het gelijk gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met curator Berntsen uit Alphen a/d Rijn.

Gebr. de Jong Beheer Boskoop B.V. versus Rabobank Nederland
Nieuw in een andere zaak is een verwijt aan het adres van de afdeling Bijzonder Beheer van de Rabobank. Deze zou mogelijk tekort geschoten zijn in diens 'zorgplicht' richting Gebr. de Jong Beheer Boskoop B.V. Hiertoe heeft op 7 juli jl. een voorlopig getuigenverhoor plaatsgevonden bij de Rechtbank in Utrecht. Er zijn 3 medewerkers van Bijzonder Beheer Rabobank Nederland verhoord, waarbij onder ede is verklaard dat de Rabobank Bijzonder Beheer de interim manager Ad van de Wijdeven voorafgaande zijn binnenkomst in augustus 2008 bij Baas Planten-service B.V. niet heeft gescreend. In 2014 is Ad van de Wijdeven veroordeeld door de Tuchtcommissie voor Interim Management, hij heeft zich niet gehouden aan de binnen de beroepsgroep geldende codes, waarvan vertrouwen en integriteit een belangrijk onderdeel van is. Op 31 augustus gaat er nog een voorlopig getuigenverhoor onder ede plaatsvinden van nog een oud-medewerker van Bijzonder Beheer Rabobank Nederland en de interim manager Ad van de Wijdeven bij de rechtbank in Utrecht.