Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interregproject Bio4Save van start

Samen met andere onderzoeksinstellingen uit België, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Proeftuin Zwaagdijk en de Noordzeeboerderij goedkeuring gekregen om binnen het Interreg 2 Seas Programma onderzoek te doen naar het terugdringen van water en meststoffengebruik in de tuinbouw. GreenPort Noord-Holland Noord is partner in het project en kijkt mee met de resultaten.

Door gebruik te maken van biostimulanten en innovatieve meetapparatuur moet het gebruik van water en meststoffen in de tuinbouw (respectievelijk 20 % en 10 % , afhankelijk van het gewas) verminderd worden. De focus van het project Bio4Save ligt op biostimulanten op basis van zeewier. Daarnaast wordt gekeken naar de economische mogelijkheden van zeewier. Innovatieve sensoren stellen telers in staat om reacties op de verminderde watervoorziening te monitoren en de irrigatie daarop aan te passen. Analytische hulpmiddelen bepalen de efficiëntie van het water en de nutriënten.


beeld: Noordzeeboerderij

Het project Bio4save zal leiden tot nieuwe inzichten over biostimulanten, innovatieve tools genereren en demonstreren om producenten van biostimulanten, leveranciers van substraten en meststoffen te ondersteunen. De diversiteit in achtergrond van projectdeelnemers maakt het mogelijk om projectdoelstellingen succesvol te realiseren, aangezien de expertise van alle partners complementair is, waardoor een brede verspreiding wordt gewaarborgd.

bron: Greenport NHN
Publicatiedatum: