Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Petitie kwekers en handelaren tegen verdwijnen plantenklokken Aalsmeer en Naaldwijk

Tholen - Afgelopen donderdag heeft een groep verontruste kwekers en kopers een petitie aangeboden aan de voorzitter van de Klankbordgroep Verbeteren Plantenklok van Royal FloraHolland, Aad van den Enden. Dit naar aanleiding van het voornemen van de coöperatie de fysieke plantenklok op Aalsmeer en Naaldwijk in oktober te gaan sluiten.

Het initiatief is genomen door kweker Jos Kester. De aangeboden petitie komt voort uit een enquête, waarbij 98% van de bijna 500 ondervraagden aangaven voor het behoud van de fysieke Plantenklokken op de vestigingen Aalsmeer en Naaldwijk te zijn.


foto: Royal FloraHolland

"Na het sluiten van de fysieke snijbloemenklokken van Aalsmeer en Naaldwijk, zijn er een aantal onomkeerbare problemen naar voren gekomen", zo meldt bloemenhandelaar Frank Timmermans in een toelichting. "Dan moet je denken aan het wegvallen van een etalage voor niche producten, een plek waar kwekers en handel elkaar kunnen ontmoeten en waar je het sentiment van de dagelijkse handel kunt proeven."

Bovendien, meent Frank, kun je je, wanneer 2 van de 3 klokken wegvallen, nog slechts concentreren op één klok (lees: beeldplaatje), waardoor impulsieve aankopen minder zullen voorkomen.

Voor meer informatie & vragen kan men contact opnemen met Frank Timmermans.
Publicatiedatum: