Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
59 veredelaars openen deuren

Daar gaat-ie: FlowerTrials van start

Tholen - Je moet vooral altijd iets nieuws hebben, zo leert de marketingologie, en vandaar dat zo'n beetje alle 59 deelnemers aan de FlowerTrials druk van zich laten horen. Deze week zet men de deuren wederom wagenwijd open voor bezoekers van over de hele wereld - en natuurlijk is ook de Nederlandse kweker van harte welkom een kijkje te komen nemen. En niet alleen de kweker. Zoals de organisatie het zelf omschrijft: "Van vaktechnische informatie tot retail inspiratie, van baanbrekende stappen in de veredeling tot de laatste trends; iedere professional in de sierteelt heeft een reden om de FlowerTrials te bezoeken."

En inderdaad doet deze dagen een wereldwijd publiek onze contreien aan. Vorig jaar kwamen 7.365 bezoekers uit 67 landen, die gemiddeld 4,5 locaties bezochten (32.286 individuele bezoeken, cijfers FlowerTrials), af op de proeven. Dit is bovendien een hoop gependel en getaxi, een behoorlijke logistiek. Om het eigen bezoek te plannen - de 59 bedrijven zijn te vinden op 32 verschillende locaties en in drie verschillende gebieden (Aalsmeer, Westland en Rheinland Westfalen) - heeft de organisatie een hulpje in het leven geroepen. Op de website is een handige routeplanner te vinden, die de bezoeker de meest ideale volgorde van de te bezoeken bedrijven laat zien.

Uiteraard trekken wij erop uit zoveel mogelijk bedrijven te bezoeken en willen wij de noviteiten en de laatste ontwikkelingen uitlichten. Mochten we u missen, stuur ons vooral even een mailtje!

Wat is er te zien?
De afgelopen weken hebben we, in verschillende delen, al de nodige noviteiten uitgelegd:

In deel 1 deden we dit voor MNP, Danziger, Dalina Genetics, De Zonnebloem Jonge Planten, Hishtil, Morel Diffusion, ABZ Seeds, Floricultura, Panamerican Seed, Benary, Butterfly Garden, Cohen, Evanthia, Floranova en Florist.

In deel 2 kwamen Agriom, Cultivaris, Hassinger Orchideen, Hem Genetics, HilverdaKooij, Horteve breeding, Jaldety, Koppe, Prudac, Royal Van Zanten, Takii Seed, Thompson & Morgan, Volmary en VWS aan bod.

In deel 3 daalden we af naar het Westland, alwaar Anthura, Armada Young Plants, Beekenkamp, BOCK Bio Science, Brandkamp, DHM Innovation, Dümmen Orange, Florensis, Gediflora, Green Works en Hendriks Young Plants van de partij zijn.

In deel 4 vervolgden we met Jonge Planten Grünewald, KPHolland, LilyLooks, P vd Haak Handelskwekerij, Sakata, Schneider Youngplants, Schoneveld Breeding, Selecta One, Sion, Syngenta, Van den Bos Flowerbulbs en Varinova.

Rheinland Westfalen

Tot slot vragen we graag ook wat aandacht voor de Duitse veredelaars, samen 7 stuks. Naast Dümmen Orange en Selecte One, die ook al in het Westland staan, zijn dit Kientzler, Ebbing-Lohaus, Elsner pac, Endisch en Westhoff:


Kientzler - Rosa 'Wonder5'


Deze bodembedekkende roos‚ Wonder5, is geschikt voor balkon, terras en perk. De soort, zo verzekert Kientzler, is resistent voor tal van ziekteverwekkers die veel in de rozen voorkomen en bloeit van juni tot in de herfst.

Ebbing-Lohaus - Eblo Apricot


De grote bloemen van Eblo apricot brengen met hun zachte abrikooskleur een warm gevoel teweeg. Zoals alle variëteiten in de eblo-serie onderscheidt ook deze zich door robuustheid, een gelijkmatige plantopbouw en uniformiteit in de bloei. Door de elegante kleurstelling laat deze nieuwe variëteit zich goed combineren met primula’s met sterke kleuren én met meer pastelachtige tinten. Door z’n veelzijdigheid is eblo apricot een prachtige aanvulling op het aanbod van grootbloemige, laatbloeiende primula’s.

Elsner pac - Chocolate Pink


De Chocolate Pink kenmerkt zich door een bolvormige plantopbouw met gemiddelde groeikracht, een uitgesproken chocoladekleurige zonering van het blad en een rijke en vroege bloei.

Endisch - XTREME Rose Splash



De XTREME Rose Splash is een tweekleurige noviteit in de XTREME serie en kenmerkt zich door grote bloemen met rode ogen. De bloei start vroeg in het jaar, de vertakking is uitstekend en uitbundig en bovendien zou de plant goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Westhoff - RiseUp Begonia


De RiseUp Begonia is een begonia voor in de tuin met een enorme bloeicapaciteit, oftewel 'unstoppable flower power'. De medium-size bloemen zijn talrijk en overwegend opstaand. In de collectie zijn zowel enkele- als dubbelbloemige variëteiten opgenomen een een breed kleurenpalet.