Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage IFTEX Kenia

Tholen - Een bezoekje aan de IFTEX maakt duidelijk wat je eigenlijk al wist: in Kenia worden echt heel veel bloemen gekweekt. En ook dat het land niet stilstaat, dat de sector niet alleen groeit, maar ook in ontwikkeling is. Er wordt geïnvesteerd, kwekers en ondernemers tasten de mogelijkheden op het gebied van automatisering af en in kwaliteit worden stappen gemaakt. Een bezoekje aan de International Floriculture Trade Expo (IFTEX), dit jaar voor de zesde maal georganiseerd door HPP Exhibitions, kan de handelaar met ambitie dan ook moeilijk aan zich voorbij laten gaan.

Klik hier voor een fotoreportage


Met klok mee van linksboven: het team van Aurum Roses, een kweker uit Oeganda; Marie-Laure en Remco Jansen, samen met 3 kwekers (Mt Elgon. Mount Meru Flowers en Karen Roses); Erik Spek van Jan Spek Rozen; en het team van UFO Supplies.

Toch blijft dat een van de grote uitdagingen: hoe die handel naar Kenia te halen. Volgens organisator Dick van Raamsdonk waren er meer aanmeldingen uit bijvoorbeeld de VS en China, maar op de beurs zelf verscheen slechts een enkeling. En waar dat dan aan ligt? Misschien moet het assortiment breder, zoals het Jane Ngige van de Kenya Flower Council vermoedt? Is het de logistiek (een eerste, directe luchtverbinding Kenia-VS is overigens in de maak)? Of staan importheffingen (China legt 4% op stelen uit Kenia) de handel in de weg?

Hoe dan ook, wij waren in de gelegenheid de beurs te bezoeken en er de standhouders - ruim 200, waarvan het merendeel kwekers uit Kenia en de rest van Afrika - te spreken. Een uitgebreid fotoverslag vindt u hier.